Checklista för styling inför bostadsförsäljning

Kroklist med kläder. Stylar bostad inför en försäljning.

Är det dags att sälja din bostad? Kul! Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på för att maxa bostadens slutvärde. Och styling är en av dem. Vi har samlat våra bästa tips för att du ska lyckas med din styling inför försäljning.

Tips; Skriv ut listan och checka av längs vägen.

Styling inför försäljning

Men innan du börjar inreda din bostad behöver du bestämma stilen. Och stilen inför en försäljning behöver nödvändigtvis inte vara en stil du själv skulle välja. Vad gäller styling inför försäljning är det faktiskt köparen som ska stå i fokus. Därför är det smart att fundera på vem den potentiella köparen skulle kunna vara och hur denne skulle trivas bäst i bostaden. Så ta en stund och överväg om det är barnfamiljen, en ensam student, ett ungt sambopar eller pensionären som kan vara intresserad. Nedan hittar du en lista med exempel på sådant som kan avgöra vem bostaden skulle passa.

 • Trappor/hiss
 • Trädgård
 • Uteplats
 • Storlek/antal rum
 • Område
 • Närliggande bekvämligheter

När du har identifierat vem du tror att köparen kan vara är det enklare att tänka stilsäkert. En barnfamilj som ska lockas av bostaden behöver se utrymmen som passar deras liv. I det fallet kan du tänka lekrum, barnsäkert och utrymmen för umgänge. Medan ett pensionärspar kanske snarare vill ha bekväma och lättillgängliga ytor och studenten utrymmen för både studier och umgänge. Var noga med att skapa ett hem som du tror passar din köpare. Just detta kan faktiskt vara avgörande för hur din försäljning går. Det kan också vara en anledning till att lägga en stund på att identifiera vem du tror köparen är och inreda på ett sätt som du tror att den personan kan tycka om.

Checklista styling

För att göra det lite lättare för dig att komma igång har vi skapat en checklista. Några saker är nämligen väsentliga för samtliga stylingar oavsett om den är avsedd för barnfamiljen, studenten eller pensionärsparet.

 • Plocka bort tv
  Fastän de allra flesta har en tv i sitt hem gör den inte mycket gott till stylingen. Plocka bort den och sätt upp några trevliga tavlor istället.
 • Minska antalet möbler
  För att få till en lyckad styling är stora och luftiga utrymmen a och o. Det vill säga ju mer fri golvyta desto bättre. Därför kan du med fördel inreda bostaden med lite extra textiler så som mattor och gardiner.
 • Välj små möbler som tar mindre plats
 • Ta bort onödiga inredningsdetaljer
  Även om du gärna stylar med dina favoritpryttlar kanske de inte passar köparen. Därför bör du välja bort onödiga detaljer och styla lagom.
 • Köp färska snittblommor
  Om det är något som gör människor glada så är det färska blommor. Se därför till att ha färska snittblommor i bostaden både inför eventuell fotografering och visning.
 • Städa ordentligt
  När det kommer till städning bör du tänka flyttstädning. Var noggrann och se till att bostaden är tipptopp. Faktum är att en fräsch bostad säljer snabbare.
  Tips; Städa även i lådor, garderober, kyl och frys och andra förvaringsutrymmen.
 • Bädda snyggt
  Bädda med mycket textiler. Och våga använda flera täcken och mycket kuddar. Trots att less is more vad gäller styling kan du tänka more is more i sovrummet.
 • Välj rätt belysning
  Det stora helhetsintrycket kan du skapa med rätt belysning. Se därför till att rätt ljuskälla hamnar på rätt plats.
  Tips; Jobba med vägghängd belysning för att skapa härlig dynamik i rummet.

Sammanfattningsvis, kom ihåg att less is more – se vårt inlägg om hur du ska tänka för att styla lagom.

Låt oss ta hand om stylingen inför din försäljning

Känner du att du inte vill ta hand om stylingen av din bostad inför din försäljning? Låt oss hjälpa dig. Vi skapar en skön känsla med stilsäker inredning. Vi stylar för en lyckad försäljning helt enkelt. Hör av dig till oss så hjälper vi gärna till.