Hur funkar homestyling?

Homestyling är ett trendigt sätt att öka slutvärdet på din bostad. När du anlitar en stylist inför din försäljning tar stylisten hand om allt från styling till foto och visning. När bostaden är såld hämtar stylisten möbler och inredning och därefter är det klart. I det här inlägget tar jag dig genom hela processen. Förklarar vad homestyling är och hur det fungerar.

När du anlitar en stylist inför din försäljning är det enda du behöver göra att vara med på ett uppstartsmöte i din bostad. Därefter tar stylisten över och möblerar, inreder, fotar och lämnar över bostaden till mäklaren för visning. När bostaden är såld hämtar stylisten möblemang och detaljer så att du kan lämna över nycklarna.

Homestyling i fyra steg

All styling är individuell och anpassad efter din bostad. Beroende på vart din bostad ligger, hur området ser ut och vilken persona som förväntas vara din köpare stylas bostaden olika. Homestyling grundar sig helt och hållet i vem man tror att den potentiella köparen är och vilka behov denna har. Så här går styling till i fyra steg.

Uppstart

Det första som sker är att stylisten kommer hem till dig för att se över din bostad. Under besöket kommer ni tillsammans fram till vilken styling som passar dig och din bostad. Räcker en kompletterande styling där stylisten kan använda delar av ditt möblemang eller är bostaden redan tömd så att du behöver en full styling? I vissa fall vill man inreda och möblera bostad själv då kanske en liten styling räcker.

Beroende på vilket paket du väljer är stylisten med dig olika mycket genom processen. Läs mer under styling.

Styling

När det är dags för styling, förutsatt att du valt en kompletterande styling eller full styling, tar stylisten över. I stylingen ingår möblering och inredning i alla rum samt uteplats och balkong. Bostaden kompletteras med det möblemang och den inredning som saknas för att matcha den potentiella köparens behov. När stylingen är klar lämnas bostaden över till mäklaren för foto och visning.

I all styling ingår färska snittblommor.

Foto och visning

Efter att bostaden är stylad fotas den i stylistens eller mäklarens regi. Dessa bilder är sedan de som syns i annonsen på mäklarens hemsida eller på hemmet. All styling är kvar i bostaden under kommande visning och fram tills dess att bostaden har blivit såld.

Hämtning av styling

När budgivningen är avslutad och bostaden har blivit såld hämtar stylisten möblemang och inredning samt lämnar bostaden så att du kan ge nycklarna till den nya ägaren.

Fördelar med styling

Så vad är egentligen fördelarna med att investera i homestyling inför din försäljning? Jag skulle säga att de är många. Inte nog med att du slipper styla bostaden själv så finns det en god möjlighet till att slutpriset ökar. Dessutom sköter stylisten i samarbete med mäklaren foto och eventuell film inför annonsering och visning. Annonser med bilder på en stylad lägenhet tenderar också att generera fler klick. Och jämfört med om du ska köpa nya möbler och ny inredning för att styla bostaden själv så är homestyling ett ekonomiskt alternativ.

  • Du slipper styla
  • Slutpriset ökar
  • Annonser genererar fler klick
  • Du sparar pengar

Listan kan göras längre. Läs mer om homestyling i mitt inlägg – Varför homestyling?

Låt en stylist hjälpa dig att lyfta fram din bostad som en favorit i bruset!

1 svar på ”Hur funkar homestyling?

  1. Pingback: Varför homestyling? -

Kommentarer är stängda.