Styla lagom!

Du har säkert hört uttrycket “less is more” i flera sammanhang. Ett uttryck som passar väl in när man pratar om styling. Det är nämligen vanligt att överstyla bostaden för att man tror att ju mer detaljer desto bättre. Men att styla din bostad för mycket inför försäljning är aldrig en smart idé. Tänk i stället att du ska skala av. Plocka bort. Göra mindre. Tänka mindre. Allting handlar om att styla lagom helt enkelt!

Ja, står du inför en försäljning och ska styla bostaden – less is more, say no more. Om jag får ge dig ett enda tips inför din försäljning så är det att styla lagom. Oavsett om din stil är minimalistisk eller maximalistisk, färgglad eller klassisk, trendig eller retro så tänk mindre. Det spelar nästan ingen roll vilken stil du stylar. Att tänka mindre kommer alltid hjälpa dig.

Styling inför försäljning, eller homestyling som det också kallas, är annorlunda jämfört med “vanlig” styling. När du ska flytta in i din nya bostad vill du ha det på ditt sätt. Med din typ av inredning, färger och detaljer. Men när du stylar inför en kommande försäljning är den stora skillnaden att du inte ska styla för dig själv. Du ska styla för en potentiell köpare. Och en potentiell köpare vill komma in i bostaden och kunna se sin vision.

Hur kan jag styla inför försäljning?

Med mycket detaljer, starka färger och mönster kan det vara svårt att se hur bostaden kan se ut för just mig. Ju mindre detaljer, starka färger och mönster som möter köparen desto lättare blir det att visualisera sin egen vision.

Och statisk visar faktiskt att rätt styling kan bidra till att bostadens slutpris ökar med upp till 15 – 20 %. Och vem vill inte göra en så bra affär som möjligt?

Tänk på att du ska inreda på ett sätt som gör att vem som helst kan skapa en bild av sitt liv i bostaden. Det vill säga att du bör undvika personliga detaljer som foton och teckningarna barnen har ritat. Inred inte heller med för stora möbler. Tänk på att rummet ska kännas luftigt snarare än trångt. Låt inredningen gå i samma färgskala – gärna i hela bostaden. Det bidrar till att förstärka den där känslan man får när man kliver in i bostaden. Och inred hemmet efter målgruppen. En bostad i ett villakvarter med barnfamiljer bör stylas efter målgruppen barnfamiljer. Medan en lägenhet mitt i stan, på femte våningen, utan hiss kanske stylas bättre för ett ungt par.

Så summan av kardemumman. Att styla din bostad handlar inte om dig och din stil. Det handlar om att hitta en stil som den potentiella köparen gillar. Det är ju trots allt köparen som ska kunna föreställa sig en framtid i bostaden.

Och kom ihåg min tumregel – när du tycker stylingen är lagom kan du alltid plocka bort lite till.

Tänk lagom. Inte överstyla. Inte understyla. Och om du tycker det är svårt att få till det kan du alltid ta hjälp av en stylist.

2 svar på ”Styla lagom!

  1. Pingback: Varför homestyling? -

  2. Pingback: Checklista för styling inför bostadsförsäljning -

Kommentarer är stängda.