Varför homestyling?

Homestyling kommer från engelskans home staging och är ett begrepp som tagits fram för att beskriva en försäljning av en bostad där försäljningsvärdet har ökat. Det har blivit vanligt att ta hjälp av en homestylist för att presentera sin bostad på ett attraktivt sätt. Med homestyling skapar man den känsla som potentiella köpare letar efter för att bostaden ska ses som intressant.

Visste du att majoriteten av alla bostadsaffärer grundar sig en bra känsla? En affär kan vara så enkel som att köparen kommer in i bostaden, gillar känslan och bestämmer dig för att slå till. Faktum är att det är just den där känslan som är avgörande i de allra flesta bostadsförsäljningar. Finns känslan där och köparen kan visualisera sin framtid i bostaden leder det ofta till en bra affär.

Ja, att väja styling inför din försäljning är ett smart knep. Faktum är att rätt styling kan öka slutpriset på din bostad med upp till 15 – 20 %.

Homestyling är mer än att bara låta bostaden vara fullt möblerad och inredd. För att bostaden ska ge den speciella känslan, som ökar slutpriset, behöver den vara stylad rätt. Ett sätt som gör att budgivarna kan föreställa sig sin framtid i bostaden helt enkelt. Läs mer om homestyling i mitt blogginlägg – Hur funkar homestyling?

Styla som proffsen

Om potentiella köpare ser sin framtid i bostaden har du lyckats. Styling inför försäljning är viktigt och skiljer sig mot sättet att styla ditt eget hem. Det handlar om att styla lagom!

För att styla lagom behöver du ta ett kliv utanför din personliga stil och fokusera på målgruppen. Du behöver hitta den funktion och stil som potentiella köpare letar efter. En tumregel brukar vara att titta på bostadens läge, storlek och omgivning. Vem vill bo här?

Ligger bostaden i ett barnvänligt område där andra barnfamiljer väljer att staga sig? Ja, då kanske du ska möblera om det nuvarande extrarummet till ett barnrum. Ska du sälja ett mysigt krypin i stan kan du inreda smart och komprimerat. Styling handlar alltid om målgruppen.

Nyckeln till bra styling handlar helt enkelt om att tänka sig in i den potentiella köparens vision. Du behöver kanske helt och hållet lämna din egen stil. Förmodligen finns potential för bostaden att passa flera typer av människor. Låt en stylist hjälpa dig med styling så att bostaden når sin fulla potential.